ЗВІТ про підсумки роботи Авіаційного комітету у січні-грудні 2017 року

Авіаційний комітет був створений 21 липня 2016 року, та на сьогодні об'єднує 18 членів, які представляють інтереси авіаперевізників, аеропортів та інших підприємств г авіаційної галузі України.

За період діяльності в 2017 році було проведено 3 засідання Комітету та прийнято до його складу нового члена. На них було обговорено ряд питань та нормативно правових документів, що регулюють авіаційну галузь та запропоновано зміни до відповідних документів, а саме:

• Проект змін до Наказу № 337 щодо ставок аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів у Державному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Бориспіль";
  • Проект змін до Наказу № 433 від щодо ставок аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аєропортах України;
  • Проект Авіаційних правил України "Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній";
  • Проекту Стратегії розвитку авіаційного транспорту та аеропортів України.

За звітний період Комітетом проведено три експертні столи щодо обговорення та вирішення важливих питань авіаційної галузі, а саме:

• Круглого столу щодо обговорення з експертами проекту Авіаційних правил України «Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній»;
  • Круглий стіл та експертне обговорення на тему "Державна допомога аеропортам та авіакомпаніям. Європейський досвід";
  • Круглий стіл на тему круглого столу на тему «Авіаційна стратегія: шляхом до відновлення інфраструктури аеропортів та збільшення пасажиропотоку» та експертне обговорення проекту Стратегії розвитку авіаційного транспорту та аеропортів України розробленого за участю експертів комітету.

Крім того, в березні голова Авіаційного комітету був обраний членом Громадської ради при Державіаслужбі для представлення інтересів членів комітету та авіаційної галузі від Торгово-промислової палати України. В рамках роботи Громадської ради поточного року відбулося 4 чергові засідання.

Представники комітету брали участь в міжнародних заходах в складі українських делегацій, в тому числі були представлені на Міжнародному формі  «Один пояс, один шлях» у місті Тбілісі, Грузія, який прийняв понад 1000 політичних лідерів, дипломатів, експертів, представників міжнародних організацій та бізнесу для обговорення факторів, що визначають регіональну та глобальну торгівлю, включаючи сприяння торгівлі, можливості електронної комерції та цифрового підключення, транспортну інфраструктуру та енергетичний сектор.