Обов`язкове авіаційне страхування та аеропортові збори - обговорили на черговому засіданні Авіакомітету

28 лютого відбулось чергове засідання Авіаційного комітету при Торгово-промисловій палаті України, де на порядку денному були Постанова КМУ від 06.09.17р. № 676 «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації», проект Порядку установлення аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України, який в даний час розробляється Міністерством інфраструктури України, долучення нових членів до складу комітету та інші питання.

280118 1

Постанова КМУ «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації» має бути вдосконалена з урахуванням усіх фінансово-економічних обґрунтувань.

Так вважають члени Авіаційного комітету при ТПП України, які на своєму засіданні обговорювали постанову Кабінету Міністрів України від 06.09.17 р. № 676 «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації».

Експерти зазначили, що основні виконавці, які висловлюють зауваження до цього документа, – підприємства наземного обслуговування і регіональні аеропорти. Члени комітету прийняли рішення звернутись до  Прем'єр-міністра та Голови Державіаслужби з проханням призупинити дію пунктів 69–76 до 1 січня 2019 року.

280218 3

Другим важливим питанням, що порушувалось на засіданні Авіаційного комітету, став проект Порядку встановлення аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України. За результатами його обговорення було прийнято рішення підготувати протягом двох тижнів інформацію щодо досвіду впровадження даного регулювання в ЄС та встановлення таких зборів в аеропортах ЄС і надати дану інформацію для обговорення членам Комітету. А також, після обговорень даного питання на найближчому засіданні Комітету сформувати та надати пропозиції до Мінінфраструктури.

Також у рамках засідання до лав комітету було прийнято нових членів − ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне», КП ХОР «Херсонські авіалінії», ПО КП «Аеропорт Полтава», ТОВ «РДС КАРГО ГРУП». Наразі кількість членів комітету становить 20.