Авіаційний комітет виступив за рівні можливості для розвитку туристичних авіаперевезень в усіх аеропортах України

11.05.2017 року відбулось засідання Авіаційного комітету при Торгово-промисловій палаті України, на якому було розглянуто питання надання знижок на аеропортові збори для чартерних перевізників.

"Нещодавно Міністерство інфраструктури України опублікувало проект змін до Наказу № 337 щодо ставок аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів у Державному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", який дозволить запровадити механізми стимулювання також і для чартерних перевізників. Проте, для спільного розвитку усіх українських аеропортів необхідно внести зміни і до Наказу № 433, які дозволять надати можливість і іншим аеропортам стимулювати чартерних авіаперевізників" - повідомив Євгеній Дихне, голова Авіаційного комітету.

В ході засідання члени Авіаційного комітету звернули увагу на те, що є два накази які затверджують аеропортові збори за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеровокзалах, це Наказ № 337 від 26 березня 2008 року (стосується виключно ДП "МА "Бориспіль") та Наказ № 433 від 14 квітня 2008 року.

"Ідеологію змін до наказу №337 потрібно запроваджувати в діяльності й інших аеропортів. Якщо летіти буде значно дешевше з Борисполя, пасажир буде обирати лише Бориспіль." - сказав Олег Бондар, член Авіаційного комітету.

Олександр Ганькевич, в.о. генерального директора ТОВ "Українська хендлінгова компанія", звернув увагу присутніх на те що розмір аеропортових зборів повинен відповідати рівню якості послуг і навряд чи аеропортовий збір в Кривому розі може бути вищий за збір в Борисполі.

Фото 032

Необхідність знижок на аеропортові збори для чартерних перевізників підтвердила і запрошена на засідання Авіаційного комітету Алла Шаповалова, голова Комітету туристично-готельної індустрії при Торгово-промисловій палаті України.

В результаті обговорення, члени Авіаційного комітету прийняли рішення підготувати та направити в Міністерство інфраструктури України лист з пропозиціями які дозволять надати можливість використання механізмів для стимулювання чартерних авіаперевезень й іншим аеропортам в України. Механізми стимулювання чартерних авіакомпаній дозволять розширити географію польотів з регіональних аеропортів, збільшити їх пасажиропотік та дозволять знизити вартість туристичних перельотів.

Фото 034